Eurograd message

Message posted on 26/03/2025

PhD positions in Civil Security and Resilience at NTNU, Trondheim

Dear all,

NTNU is calling for applications for PhD positions in the thematic area of Civil Security and Resilience. They are open to any field, and STS-oriented projects are more than welcome. Unfortunately, the call is only in Norwegian, but should any questions remain after Google Translate, we are of course happy to answer them. People interested in an STS-based application can contact me.

The call itself (text copied below) and a link to the application portal are found here: https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/277904/stipendiat-i-samfunnssikkerhet-og-beredskap

Best wishes, Govert

Govert Valkenburg

Forsker 1 (Research Professor), Department of Interdisciplinary Studies of Culture

Norwegian University of Science and Technology (NTNU)

govert.valkenburg@ntnu.no / +47 948 96 748

www.ntnu.no / www.govertvalkenburg.net

Om stillingen Er du motivert for å ta steget mot en doktorgrad og åpne opp for spennende karrieremuligheter? Vi søker deg som er interessert i å ta en doktorgrad koblet til vårt tverrfaglige satsningsområde samfunnssikkerhet og beredskap (NTNU Samfunnssikkerhet). Området handler om samfunnets evne til å verne seg mot og håndtere hendelser som truer grunnleggende verdier og funksjoner og setter liv og helse i fare. Som doktorgradsstipendiat vil du få muligheten til å utvikle og påvirke fremtidens løsninger. En doktorgradsutdanning er en attraktiv karrierevei enten du ser for deg en fremtid i eller utenfor akademia, som fagspesialist eller som leder. Du vil få erfaring fra selvstendig prosjektarbeid med aktiv veiledning fra Norges fremste eksperter på sine fagfelt. Du får også muligheten til å knytte nettverk på tvers av landegrenser og med andre fagfeller . Din nærmeste leder vil være instituttleder eller fagenhetsleder. Om prosjektet NTNU Samfunnssikkerhet ble etablert i 2024 og samler NTNUs fagmiljøer innen samfunnssikkerhet og beredskap på tvers av campusbyer, fakultet og organisatoriske linjer. Gjennom å etablere og videreutvikle tverrfaglige nettverk av samarbeidspartnere, adresserer vi tidsaktuelle nasjonale kompetansebehov innen følgende fokusområder:

  • kritiske samfunnsfunksjoner og kritisk infrastruktur
  • klimatilpasning og håndtering av naturfarer
  • forsyningssikkerhet og verdikjeder
  • cybersikkerhet og sårbarhet
  • liberal verdensorden i endring

NTNU Samfunnssikkerhet har 13 tematiske grupper som jobber med ulike utfordringer knyttet til disse fokusområdene innen samfunnssikkerhet og beredskap. For mer informasjon om NTNU Samfunnssikkerhet, våre fokusområder og våre tematiske grupper, se våre hjemmesider www.ntnu.no/samfunnssikkerhet. Fullføring av en doktorgradsutdanning er hovedmålet med å være stipendiat. Den viktigste komponenten av denne utdanningen er et selvstendig arbeid innen forskning eller kunstnerisk utviklingsarbeid som gjennomføres under aktiv veiledning Stillingene er 4-årige hvor 25 prosent av tiden er annet karrierefremmende arbeid som gir relevant kunnskap og erfaring. Kandidaten som blir tilsatt, forplikter seg til å gjennomføre ph.d.-studiet innenfor tilsettingsperioden. Under dette arbeidet vil du bli tilsatt ved ett av NTNUs institutt som passer din faglige profil, og du vil normalt være tilknyttet en av NTNU Samfunnssikkerhets tematiske grupper. Tiltenkt hovedveileder vil normalt være tilsatt ved instituttet hvor du blir ansatt og inngå i det aktuelle fagmiljø. Arbeidsoppgaver

  • fullføre doktorgradsutdanningen frem til oppnådd doktorgrad
  • gjennomføre forskning av god kvalitet under veiledning
  • akademisk publisering og populærvitenskapelig formidling
  • delta i relevante forskningsgrupper
  • delta i internasjonale aktiviteter som deltagelse på konferanser og/eller forskningsopphold ved utenlandske læresteder
  • bidra i relevant innovasjonsaktivitet
  • bidra i undervisningsrelatert arbeid
  • bidra til faglige eller administrative oppgaver knyttet til aktiviteten i NTNU Samfunnssikkerhet

Alle arbeidsoppgaver vil bli gjennomført med oppfølging av hovedveileder, andre ved instituttet der stipendiaten tilsettes eller av faglig ledelse i NTNU Samfunnssikkerhet. Vær forberedt på at det etter ansettelse kan skje endringer i dine arbeidsoppgaver. Kvalifikasjonskrav

  • Du må ha en mastergrad eller tilsvarende innen et relevant fagområde. Utdanningsløpet ditt må tilsvare et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå.

Masterstudenter kan søke, men mastergraden må være oppnådd og dokumentert innen oppstart i stillingen og senest 31.12.2025

  • Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium, og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium, skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.
  • Du må oppfylle kravene til opptak på aktuelt doktorgradsprogram ved fakultetet hvor du tilsettes.
  • Du må ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk/skandinavisk og engelsk tilsvarende nivå B2.

Vi viser til Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften) og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillingen. MERK: For detaljert informasjon om hva søknaden skal inneholde, se avsnittet “Om søknaden”. Personlige egenskaper For å fullføre en doktorgrad (ph.d.), er det viktig at du er i stand til å:

  • jobbe strukturert, setter mål og lage planer for å nå dem
  • engasjere deg og bidra konstruktivt med tilbakemeldinger
  • arbeide konstruktivt under press eller i møte med motgang
  • vise nysgjerrighet og en sterk motivasjon for emnet
  • gode formidlingsevner
  • evne til selvstendig refleksjon
  • evne til teamarbeid og samarbeid

Personlig egnethet vil bli vektlagt. Vi tilbyr

  • en spennende jobb med et viktig samfunnsoppdrag
  • utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
  • karriereveiledning og oppfølging underveis i doktorgradsperioden
  • åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
  • driftsmidler som kan brukes til å gjennomføre prosjektet
  • fadderordning som nyansatt ved NTNU
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse

Du blir ansatt som stipendiat ved NTNU og får tilgang på ansattgoder og fordeler Mangfold Mangfold er en styrke, og ved NTNU har vi et mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanser. Vår visjon er Kunnskap for en bedre verden og våre verdier er kreativ, kritisk, konstruktiv og respektfull. Vi har tro på at en virksomhet som er likestilt, mangfoldig og kjønnsbalansert er avgjørende for at vi sammen når våre mål. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.

Hvis du synes denne stillingen er relevant og interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne og kulturell bakgrunn, eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet. Ved NTNU ønsker vi å øke kvinneandelen i vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling. Lønn og vilkår I stillingen som stipendiat kode 1017 vil din lønn normalt være brutto kr 536 200,- pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. Ansettelsesperioden er fire år, hvorav tre år for doktorgradsarbeidet og et år med karrierefremmende arbeid tilknyttet NTNU Samfunnssikkerhet. For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak på relevant Ph.D.-program ved NTNU innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden. Som ansatt ved NTNU er det viktig at du holder deg oppdatert på faglige og organisatoriske endringer og tilpasse deg disse. For nødvendig samhandling faglig og sosialt er det en forutsetning at du er fysisk til stede og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg anses å komme i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne bli ansatt. Om søknaden Søknad og vedlegg, (inkl. beskrivelse av ditt vitenskapelig arbeid) må følge søknaden da disse legges til grunn for bedømmelsen. Dokumentene må være på norsk/skandinavisk eller engelsk. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål ved forespørsel. Søknaden må inneholde:

  • Kort motivasjonsbrev (maksimum 400 ord) med tydelig henvisning til hvilket fokusområde og hvilke av våre tematiske grupper du ønsker å være tilknyttet.
  • CV
  • Prosjektskisse som inneholder forslag til en overordnet beskrivelse av forskningsspørsmål, teoretiske perspektiver, metodologisk design for prosjektet og fremdriftsplan (maksimum 1500 ord).
  • Karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad.
  • Kopi av masteroppgave. Hvis du nylig har levert masteroppgaven, kan du legge ved et utkast av oppgaven. Dokumentasjon av fullført mastergrad må framvises før tiltredelse i stillingen.
  • Eventuelt relevante publikasjoner eller annet forskningsarbeid.
  • Relevante attester.
  • Navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser.

Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til ev. annen høyere utdanning. Dersom din institusjon tilbyr «diploma supplement» (vanlig for de fleste europeiske læresteder), vennligst legg ved dette. Beskrivelse av øvrig dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du har en uttalelse fra HK-dir, er det fint om du legger ved den også. Vi tar hensyn til arbeid du har gjort sammen med andre. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning. Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på nødvendige kvalifikasjoner som utdanning, erfaring, samt personlig egnethet. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatene. NTNU anerkjenner stor bredde av faglige bidrag og har forpliktet oss The San Francisco Declaration on Research Assessment og forpliktelsene i CoARA (ansvarlig vurdering av forskning og anerkjennelse av en større bredde av faglige bidrag i samsvar med NTNUs samfunnsoppdrag). EASST's Eurograd mailing list -- eurograd-easst.net@lists.easst.net Archive: https://lists.easst.net/hyperkitty/list/eurograd-easst.net@lists.easst.net/ Edit your delivery settings there using Account dropdown, Mailman settings. Website: https://easst.net/easst_eurograd/ Meet us on Mastodon: https://assemblag.es/@easst Or X: https://twitter.com/STSeasst

view as plain text

EASST-Eurograd RSS

mailing list
30 recent messages